Beste Crypto Community

De 5 meest waardevolle Nederlandse crypto communities op een rij

Wat is een crypto community?

Crypto communities zijn gemeenschappen van beleggers die hun interesse in crypto met elkaar delen in groepen. Een online crypto community maakt het voor iedereen toegankelijk om vragen te stellen of te reageren op onderwerpen die spelen in de crypto-industrie.

Een crypto community heeft vrijwel altijd een moderator of beheerder die regelt dat de communicatie tussen leden vlekkeloos verloopt. Leden van een crypto community worden meestal verenigt in een zogeheten Discord.

Wat is een Discord?

Discord is een vrij nieuw functioneel platform om verschillende crypto-onderwerpen gescheiden te houden zodat community leden er gemakkelijk doorheen kunnen navigeren. Discord is dé plek voor bekende crypto youtubers en finfluencers om hun aanhangers te verenigingen in een community. Het Discord platform maakt het mogelijk voor de community beheerders om onderscheid te maken tussen leden om deze vervolgens gescheiden toegang te geven tot onderwerpen of kanalen.

Zo hebben bijna alle Discords wel een premium gedeelte en een gratis gedeelte. In het premium gedeelte van een Discord wordt er vaak eerder belangrijke informatie besproken dan met de rest van de community. Denk hierbij aan technische calls voor cryptomunten. Bovendien krijg je in het premium gedeelte van een Discord extra persoonlijke aandacht. Denk hierbij aan feedback op jouw technische analyse.

crypto community discord

Waarom worden crypto communities steeds populairder?

Cryptocurrency, de blockchain, NFT’s en DeFi zijn nog altijd gloednieuwe technologieën. In deze wereld vinden er constant ontwikkelingen plaats. Het is soms lastig om hiervan op de hoogte te blijven. Vandaar dat crypto communities hier een uitkomst toe bieden. Nieuws en updates over de crypto-industrie kunnen zo van verschillende invalshoeken bij elkaar komen. Zo kunnen in communities zowel blockchain ontwikkelaars, ervaren beleggers en andere crypto enthousiastelingen ideeën uitwisselen.  

Daarnaast is de informatie op het internet niet altijd te vertrouwen. Binnen een community kunnen reputaties opgebouwd worden door leden waarmee de waarde en nauwkeurigheid van informatie beter ingeschat kan worden.

Voordelen van een crypto community

Twijfel je nog om je aan te sluiten bij een community dan hebben wij hier een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. De voordelen gaan verder dan alleen praten over de gezamenlijke interesse ‘cryptocurrency’. Check de 4 grootste voordelen hieronder:

Altijd up to date van nieuwe ontwikkelingen en kansen

In een crypto community wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen in de crypto-industrie. Dit kan ervoor zorgen dat je voor de massa in nieuwe hypes kan stappen en winstgevende investeringen kan maken. Bovendien geven veel crypto communities technische calls af wanneer bijvoorbeeld een weerstand is doorbroken en een altcoin ’to the moon’ kan gaan. Daarnaast kun je met behulp van informatie uit de community cryptocrashes zien aankomen.

Gefilterde informatie scheelt tijd

 Zoals eerder vermeld, de wereld van cryptocurrency is relatief nieuw en veranderd steeds. Het is onmogelijk om alle nieuwe informatie over bitcoin en alle altcoins tot je te nemen. Je aansluiten bij een Discord crypto community heeft als voordeel dat jij alleen gefilterde informatie tot je neemt. Zo blijf je wel up to date van relevante informatie over ontwikkelingen in de crypto markt, maar hoef je dit zelf niet op verschillende forums op te zoeken. Admins, coaches of moderators van een betrouwbare community delen namelijk alleen informatie die zij zelf gefactcheckt hebben en belangrijk genoeg zijn om te tonen aan de leden van de community.

Leer traden

In de basis wordt je lid van een community omdat je iets wilt leren. Dit kan van alles zijn, maar op het gebied van crypto sluiten mensen zich vooral bij een community aan omdat ze een betere crypto trader willen worden. Crypto communities bieden steeds vaker een betaald premium gedeelte aan waar jij jouw technische analyse op een bepaalde cryptomunt kan delen. Hierop kun jij dan feedback ontvangen van experts op het gebied van traden.

Netwerk opbouwen

Deelnemen aan een cryptogemeenschap geeft een gevoel van saamhorigheid of inclusiviteit. Vooral premium leden (‘diehard’ leden die betalen voor extra service in de community) trekken vaker naar elkaar toe omdat zij dezelfde doelen nastreven. Dit zorgt ervoor dat er mogelijkheden zijn om een netwerk op te bouwen in de cryptowereld.

discord home doopiecash

Soorten crypto communities

Er zijn verschillende soorten crypto communities actief. Ten eerste nemen we de verschillende soorten platforms met je door waarop jij je kunt aansluiten.

Facebook groepen

Het verzamelen van crypto enthousiastelingen in facebook groepen was populair toen crypto pas net ontstond. Facebook was toentertijd een social media platform waar veel mensen actief op waren. Anno 2024 zijn de facebook groepen wat gedateerd. Toch is er nog 1 actieve groep aanwezig op facebook. Check –> https://www.facebook.com/groups/coingrats maar eens.

Reddit

Reddit werd al gauw een thuisbasis voor gemeenschappen die rond cryptocurrencies en blockchain zijn opgebouwd. Hierop kun je verschillende onderwerpen bekijken en gemakkelijk een antwoord op je vraag vinden. Toch mist een gestructureerd overzicht van informatie binnen één community. Het is vooral handig om antwoord te vinden op een specifieke vraag die je hebt. 

Telegram

Telegram is een chatplatform dat populair werd in de crypto-industrie omdat je hier gemakkelijk en anoniem in contact kan komen met ‘crypto believers’ uit de hele wereld. De meeste telegram groepen zijn openbaar en hebben een zoekfunctie waardoor je gemakkelijk over commentaar kan lezen waar je interesse in hebt. Er zijn ook telegram groepen met gratis handelssignalen. Check Coingrats’ Telegram maar eens! 

Discord

Discord is volgens ons het ideale platform om een crypto community overzichtelijk en gestructureerd te houden. In een Discord zijn verschillende crypto-onderwerpen namelijk netjes gescheiden en kunnen leden er gemakkelijk doorheen navigeren. Vandaar dat wij in ons lijstje van beste crypto communities ook alleen maar communites opnemen die geformeerd zijn in een Discord.

Top 5 beste crypto communities

In crypto communites gaat het over nieuwe crypto ontwikkelingen, het vinden van kleine crypto munten met veel potentie of TA tips over welke tokens op het punt staan om uit te breken. Er zijn vele crypto communities, maar niet elke groep is even waardevol. De community met de meeste leden betekent namelijk niet per se dat dit ook de meest waardevolle community is.

Controleer zelf altijd de inhoud van de Discord de opmerkingen om te beslissen of de community past bij jouw behoeftes. Tot slot willen we je waarschuwen dat je nooit altijd alle informatie klakkeloos moet geloven wat in de community geschreven wordt. Zoek naar goed beargumenteerde informatie van betrouwbare leden in de Discord. Pas dan haal jij het meest uit de community!

Wij zetten hieronder de meest waardevolle crypto communities voor jou op een rij.

1. DoopieCash

DoopieCash heeft de grootste crypto community Discord van Nederland en België.

 • Gratis Discord
 • 40.500+ leden
 • Grootste crypto community van Nederland en België
 • 117K+ YouTube abonnees
 • Automatisch gegenereerde crypto feiten van betrouwbare nieuwsbronnen
 • Tips & tricks
 • Naast crypto ook F1 talk

Binnen de community is er een Platinum club actief. Platinum leden komen in een afgesloten sectie binnen Discord waar ze toegang krijgen tot alle premium chatkanalen en tweewekelijkse live sessies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ‘price-in-action’ kanaal waarin dagelijks technische analyses worden gedeeld met prijsactie inzichten. Het backtests kanaal is ook waardevol. Daar vind je interessante prijsgebieden, waar technisch gezien nog een terugtest te verwachten valt.

In de Platinum club kun je de volgende livesessies en premium kanalen verwachten:

 • Platinum live + recap (live traden)
 • Start van de week + terugblik (video)
 • De week update (Bitcoin & Ethereum)
 • Portfolio checks
 • Price in action
 • De denktank – trading mindset
 • Maandrapport
 • Backtests
 • DoopieCash Radio
Doopiecash team
Doopiecash discord

2. Coingrats

Coingrats is een vrij nieuwe Nederlandse crypto telegram groep uit 2023. De groep is voortgekomen uit de oudere Coingrats Facebook groep. Er zijn nog altijd ongeveer 22.000 Nederlanders lid van deze groep. Je kunt deze Facebook groep of Telegram groep in de gaten houden voor crypto singals, discussies, voorspellingen en feitjes.

 • Gratis Discord
 • 22.000+ leden
 • Facebook & Telegram groep
 • Technische analyses
 • Trading calls
 • Premium VIP groep met dagelijkse handelssignalen is ook gratis!

De echte crypto trading signals vind je echter in de VIP Coingrats Telegram groep. Je wordt hier vanzelf naar toe geleid zodra je lid bent van de standaard Coingrats Telegram groep.  Vervolgens kun je ook al jouw vragen kwijt aan je persoonlijke trading mentor!

Coingrats signals logo
Coingrats crypto

3. Cryptonite

De Cryptonite Community is de Discord van Corné Marchand. Dit wordt ook wel de wolfpack community genoemd.

 • Gratis Discord
 • 17.000+ leden
 • 85K+ YouTube abonnees
 • Handige tools
 • Naast crypto ook bot trading en NFT talk

Ook binnen de Cryptonite community is er een premium omgeving. Hier krijg je toegang toe als je een Cryptonite V.I.P Membership aanschaft. Dit is een kleine besloten groep voor serieuze traders die al enige ervaring hebben. Hier krijg je eerder dan de rest van de community trade signalen en analyses. Bovendien wordt er 2x per week een livestreams/groepscoaching sessie gegeven. In een exclusieve slack groep krijg je vervolgens premium support.

 • Toegang tot belangrijke premium updates
 • Trade alerts van Corné en zijn team
 • Toezicht en hulp van moderators
 • Eens in de zoveel tijd een call met het team
 • Bonus: Krijg tientallen cryptonite premium guides (zoals mining en futures)

Check ook eens de  Cryptonite Academy!

Corné Marchand
Cryptonite discord invite

4. MoneyTalks

MoneyTalks is de community van de populaire crypto expert Madelon Vos. Luister naar adviezen van gelijkgestemden en vraag crypto expert Madelon alles wat je wilt weten. Je kunt het zien als jouw financiële gids en houvast. Dit is dé plek om op de hoogte te blijven van Bitcoin, macro-economie & TA. Ook kun je hier al je vragen te stellen over crypto aan Madelon Vos of Jean-Paul

 • Probeer nu 7 dagen voor €1,-
 • Toegang tot de “must-follow” cryptomunten lijst van Madelon
 • Q&A’s
 • 2500+ leden
 • 110K+ YouTube abonnees
 • Economische nieuws
 • Laat je eigen Technische Analyse beoordelen door experts
Moneytalks community

5. WhatsNext Community

De WhatsNext Community is ontstaan vanuit de passie om kennis en ervaring van de cryptomarkt te delen. Het begon allemaal een aantal jaar geleden toen Rob Duijvestijn een WhatsApp oprichtte met gelijkgestemden die elkaar tips deelden over cryptocurrency. Deze groep bestond uit ervaren traders, blockchain developers en mensen uit de financiële top van Nederland. Deze groep groeide al snel uit tot een netwerk die te groot werd voor WhatsApp.

Rob startte samen met crypto expert Patrick Jongeneel de WhatsNext Investment Community. Dit is een gratis Discord waamee het delen van waardevolle informatie en het beheren van een community op grotere schaal beter te behalen was. Inmiddels bestaat het WhatsNext team uit 12 man en telt de Discord 8350+ Nederlandse en Belgische cryptobeleggers. Waarvan ongeveer 850 zich bevinden in de WhatsNext Premium Discord groep.

 • Gratis Discord
 • 8350+ leden
 • 8,5K+ YouTube abonnees
 • Crypto market outlooks
 • Fundamentele analyses
 • Technische calls

Nieuw: de WhatsNext crypto cursus!

whatsnextcommunity team
whatsnext community discord
Scroll naar boven