Beste crypto trading cursus

De 5 meest waardevolle Nederlandstalige cursussen om te leren crypto (day)traden

Wat is crypto daytraden?

Daytraden is het op dagelijkse basis kopen en verkopen van crypto, valuta (forex), CFDs, aandelen of een andere speculatieve assets. Daytraders houden zich voornamelijk bezig met de technische analyse (TA) van een bepaalde asset en proberen op korte termijn te profiteren van koersschommelingen.

Crypto daytrading is niet voor iedereen weggelegd. Het verhandelen van risicovolle en volatiele producten vereist grondige kennis van alle factoren die de koers kunnen beïnvloeden. Bovendien moet je getraind zijn om je emoties te kunnen uitschakelen tijdens het traden.

Meer info en een uitgebreidere uitleg over crypto daytraden vind je hier!

Waarom is daytraden populairder?

Daytrading en vooral het daytraden van crypto, wordt steeds populairder onder jongeren en jongvolwassenen. Dit komt omdat het traden van volatiele producten in de loop der jaren steeds toegankelijker is geworden. Iedereen kan binnen enkele minuten een trading account aanmaken bij een exchange en starten met handelen.

Bovendien kun je er dagelijks veel geld mee verdienen. Dit wordt vooral benadrukt door zogeheten ‘finfluencers’. Deze influencers sporen hun volgers aan om te investeren in bepaalde assets of laten zien hoe rijk je kunt worden door daytrading. Wees ervan bewust dat alleen de winsten worden gedeeld op instagram en nooit de verliezen. Daytraders maken ook dagen mee dat ze de dag afsluiten met een verlies. De kunst is om op dagen met verlies het verlies klein te houden en op dagen met winst de winsten te maximaliseren. Hier kunnen de aanbieders van de technische daytrading cursussen je meer over vertellen.

Wat leer je in een crypto (day)trading cursus?

Er zijn verschillende aanbieders van crypto daytrading cursussen die elk in kwaliteit verschillen. Wij hebben er inmiddels een aantal zelf gevolgd en kwamen tot de conclusie dat elke trading cursus de volgende onderwerpen bevat:

Mindset

Een traders mindset is een van de belangrijkste factoren van een succesvolle daytrader. Verliezende traders overschatten hun eigen kunnen of proberen verliezen snel goed te maken met risicovolle trades. Vandaar dat je in daytrading cursussen eerst leert om te gaan met je emoties voordat je dieper in kunt gaan op TA. Dit is een onderdeel dat je waarschijnlijk liever overslaat (omdat je jezelf overschat), maar nogmaals dit onderdeel is o zo belangrijk!

Uitleg van trading tools (TradingView)

Daytraders maken gebruik van tools om de koers te analyseren en om nieuwe inzichten te verschaffen. Er zijn veel verschillende tools en niet elke trading cursus zal je dezelfde tools aanreiken. Zo heeft DoopieCash zijn eigen tools ontwikkeld. Wel gaan wij ervan uit dat elke daytrader gebruik maakt van TradingView. In TradingView kun je namelijk op een gebruiksvriendelijke manier jouw technische analyse uitvoeren.

Omdat TradingView de meest gebruikte tool is voor daytraders zullen de meeste trading cursussen hier verdere uitleg over geven. Je leert de werkwijze van jouw trading leermeester kennen en hij of zij zal alle functionaliteiten en technische tools binnen TradingView met jou doornemen.

Exchanges

Zoals je waarschijnlijk weet zijn er verschillende exchanges waarop je crypto kunt handelen. Iedere trader heeft zijn eigen voorkeuren, maar de meeste crypto traders die een daytrading cursus aanbieden kiezen Bybit als exchange om crypto op te verhandelen. Je zult in dit onderdeel een korte uitleg krijgen hoe je handig gebruik maakt van de geavanceerde functies van de crypto exchange.

Theorie technische analyse

De technische analyse is waarschijnlijk het onderdeel waarvoor je een crypto daytrading cursus aanschaft. Wij van cryptocourses.nl zijn het erover eens dat als je dit onderdeel goed begrijpt je een uitstekende trader kunt worden. Zorgt dat je uitgerust en scherp bent als je dit onderdeel begint. De stof wordt hier namelijk een stuk droger en moeilijker te begrijpen.

In de uitleg over technische analyse worden namelijk indicatoren behandelt om statistische trends te evalueren en de prijsrichting in de cryptomarkt te voorspellen. Dit wordt gedaan door onder andere te kijken naar support en weerstandniveaus en volumegegevens uit het verleden.

Er wordt hier dieper ingegaan op technische begrippen als RSI, MACD, Bollinger Bands en EMA’s. 

Praktijk technische analyse

Nu je de theorie kent, wordt het tijd om te starten met praktijk voorbeelden. Vaak worden hier case studies behandeld uit het verleden.

Trading strategieën

Er zijn meerdere strategieën om crypto of andere assets te verhandelen. Een uitleg van de verschillende strategieën ontbreekt vaak niet in een daytrading cursus. In dit onderdeel vind je uit welke trading strategie bij jou past. Dit kan bijvoorbeeld zijn Scalping, Range Trading of misschien past Arbitrage Trading wel bij jou! Let op: Sommige daytrading cursussen zijn specifiek gericht op een trading strategie.

Risico management

Omdat het daytraden van crypto of andere volatiele assets de nodige risico’s met zich meebrengt is het altijd van belang om te doen aan risico management. In het daytrading vak speculeer je met bepaalde kansberekeningen. Je maakt een beslissing omdat er naar alle waarschijnlijkheid iets staat te gebeuren. Toch is er altijd een kans dat dit uiteindelijk niet gebeurt en dat het tegenovergestelde plaats vindt.

Hier leer je voornamelijk hoe je het stop-loss principe op de juiste manier inzet om verlies te minimaliseren.

Top 5 beste crypto trading cursussen

Wij zetten hieronder de meest waardevolle crypto trading cursussen voor jou op een rij.

1. DoopieCash

#Beste crypto trading cursus

DoopieCash heeft een speciale daytading cursus ontwikkeld voor serieuze traders. Alles wat je in de cursus gaat zien is gebaseerd op prijsactie. Dit is volgens DoopieCash de basis en hiermee hebben zij het APA systeem ontwikkeld. 

Meer over deze daytraden cursus vind je in onze DoopieCash daytraden & Scalpen review.

Je leert wat backtests zijn en hoe je hierop kunt traden. Bovendien leer te traden op de lagere timeframes (onder de 15 minuten), ook wel scalpen genoemd. 

Liever traden op timeframes boven de 15 minuten? Check dan onze DoopieCash Swingtraden review.

Als je de cursus hebt aangeschaft kun je door een simpele discord koppeling direct toegang krijgen tot het exclusieve daytraden-scalpen discord kanaal. Hier worden nog altijd dagelijks set ups en strategieën besproken door de leden die de daytraden & Scalpen cursus hebben gevolgd.

 • Duur: 3 uur
 • Prijs: € 349,-
 • Exclusieve toegang tot het daytraden-scalpen kanaal
 • Puur gericht op daytraden en scalpen
 • Korte krachtige cursus alleen voor gevorderde traders
 • Beste cursus om te leren scalpen
 • Eenmalige betaling met levenslang toegang
 • Gebruikte exchange: Bybit
 • 30.600+ Discord leden
 • 100K+ YouTube abonnees
 • Grootste crypto community van Nederland en België
 • Liever eerst leren swingtraden? Ga dan naar de DoopieCash Swingtrading cursus
Doopiecash team
Doopiecash daytraden scalpen cursus

–> Ik wil eerst de volledige DoopieCash Daytraden & Scalpen review lezen

2. Cryptonite

#Meer dan alleen traden

Corné Marchand heeft de Cryptonite academy opgericht met meer dan 10 uur aan video materiaal verdeelt in 100+ video’s. Het doel is dat je winstgevend gaat worden in de crypto wereld. 

Alhoewel het crypto trading gedeelte veruit het grootste deel van de cursus is, wordt er naast crypto daytrading technieken ook nog andere crypto gerelateerde informatie gedeeld. Zo krijg je na aanschaf van de cryptonite cursus ook toegang tot o.a. NFT en crypto belasting modules.  

De 14 modules die echt gaan over het (day)traden van crypto gaan onder andere over price action trading, strategieën, de Cryptonite Pro indicator, trading tools en case studies. Indicatoren waarmee je in de praktijk aan de slag gaat zijn onder andere RSI, Fibonacci, EMA’s, VPVR en Corné Marchand’s eigen CPI. Leer scalpen, ontdek hoe Future Trading in elkaar steekt en leer nog veel meer!

 • Duur: 10+ uur
 • Prijs: € 1.197,-
 • Leer Fundamentele & Technische analyse maken
 • Meer dan alleen leren traden
 • Gaat ook in op Altcoins (crypto gems), NFT’s, ondernemen en crypto belasting
 • Eenmalige betaling met levenslang toegang
 • Gebruikte exchange: Bybit
 • 12K+ Discord leden
 • 66K+ YouTube abonnees
Corné Marchand
Cryptonite trading cursus

3. Bitcoin Consultant

#Leer traden met hefbomen

De Bitcoin consultant houdt sinds 2018 crypto beleggers op de hoogte van de nieuwste crypto koersbewegingen en ontwikkelingen. De focus ligt bij de Bitcoin Consultant altijd op technische analyse. In zijn crypto cursussen maakt hij jou wegwijs in het analyseren van grafieken en patronen.

De TA crypto cursussen heeft De Bitcoin Consultant onder verdeeld in 2 delen.

In deel 1 leer je de basis van TA:

 • Wat technische analyse en daytraden inhoudt
 • Wat je kunt aflezen uit historische grafieken
 • Hoe je deze indicatoren kunt gebruiken om winst te behalen.

In deel 2 leer je hoe je effectief kunt leverage traden met hefbomen:

 • Wat zijn de belangrijkste indicatoren om te gebruiken tijdens het long of short gaan met leverage
 • Wat zijn de valkuilen
 • Welke tools gebruik je voor hefboom trading

De cursussen zijn geschikt voor crypto beleggers die echt beter willen worden in traden.

 • Duur deel 1: 6 uur en 45 minuten
 • Prijs deel 1: €275,-
 • Duur deel 2: 2 uur en 44 minuten
 • Prijs deel 2: €475,-
 • Eenmalige betaling met levenslang toegang
 • 18K+ YouTube abonnees
De Bitcoin Consultant
Handelen in Bitcoin en Cryptocurrencies - Deel 1

4. Madelon Vos

#Basis van TA

De TA cursus van Madelon Vos is een leerprogramma die je de basis van technische analyse aanleert. Madelon Vos is een aantoonbaar figuur in de crypto wereld en heeft zelfs het van Technische Analyse gegeven op de Hogeschool van Amsterdam.

Na de cursus kun je direct jouw eigen strategie gaan uitzetten voor het handelen in bitcoin en andere cryptocurrency.

 • Duur: 3 uur en 45 minuten
 • Prijs: € 349,95,-
 • Leer grafieken lezen en inspelen op koersbewegingen
 • Gaat dieper in op Fibonacci, Patronen, Indicatoren, RSI, Moving Average, MACD, Stochastics, Bollinger Bands, On Balance Volume.
 • Eenmalige betaling met levenslang toegang
 • Gebruikte exchange: Bybit
 • 100K+ YouTube abonnees
Madelon Vos
TA cursus madelon vos

5. Nesami TA

#Goedkope crypto TA cursus

De Nesami Module Technische analyse is in de zomer van 2022 live gegaan en richt zich op de ervaren beleggers die willen leren traden. In deze cursus leer je grafieken te analyseren om koop en verkoopmomenten te bepalen.

Na de cursus weet jij precies hoe je de RSI, MACD en Bullish/Bearish divergence kunt gebruiken bij het analyseren van grafieken en koersen.

De cursus kost zonder onze kortingscode €147,-. Vul de kortingscode “CRYPTOCOURSES” in voor 10% extra korting!

 • Duur: 4+ uur puur TA
 • Prijs met onze kortingscode: € 132,30,-
 • Nadruk op: Mindset, TradingView in de praktijk en TA
 • Gaat dieper in op: support en resistance, trends, patronen, volumes, EMA, RSI, MACD, Bullish/bearish divergence, Bollinger Bands, Fibonacci, Time Frames en Pitchforks.
 • Eenmalige betaling met levenslang toegang
 • 10K+ YouTube abonnees
Wiebe Koehoorn - Nesami
Nesami technische analyse cursus
Scroll naar boven