Bitkoning

Wie is Bitkoning, hoe ziet zijn Masterclass eruit en hoe draagt hij bij aan de wereld van crypto?

Wie is Bitkoning?

Mike Hoogland is de oprichter van de bitkoning masterclass en gaat op social media door het leven onder de naam Bitkoning. In 2013 kocht Mike zijn eerste halve Bitcoin toen de prijs van BTC nog op $100 stond. In korte tijd vloog de koers van Bitcoin naar $1200 en was Mike zijn 0.5 bitcoin ineens $600 waard. 

In 2017 begon Mike zich pas echt te verdiepen in de technische en fundamentele analyse van cryptocurrency. In dat jaar boekte hij ook zijn grootste winsten. Op de Hoge school Rotterdam maakte hij met zijn crypto portefeuille indruk op zijn medestudenten tijdens het keuze vak ‘Leren Beleggen’. Vervolgens begon hij geld voor anderen in crypto te beleggen.

Inmiddels is Bitkoning daar mee gestopt en focust hij zich meer op financiële educatie. Zo heeft hij zijn kennis gebundeld in de Bitkoning Masterclass. Dit is een wel 50+ uur durend leerprogramma waar hij je samen met Saif Waleed Ibrahim leert traden op de cryptomarkt. 

Bitkoning op YouTube

Het Bitkoning YouTube account is nog relatief klein als je dit vergelijkt met andere grote crypto cursus aanbieders. Bitkoning heeft namelijk momenteel ongeveer 2K abonnees. Op het account vind je geen video’s met betrekking tot technische analyse. Je vindt er wel informatieve en entertainment video’s. Bovendien worden er vragen beantwoord uit de Bitkoning community.

Bitkoning op Social Media

Hieronder wordt de populariteit van Bitkoning onder de loep genomen wat betreft de social media kanalen.

Bitkoning op TikTok

De Bitkoning is erg populair op TikTok. Je zult niet de eerste zijn die hem door TikTok heeft leren kennen. Inmiddels heeft hij daar wel meer dan 42,5K volgers. Volg @bitkoning om grappige en informatieve reels te zien over ondernemen, economie en crypto.  

Bitkoning op Instagram

Het Bitkoning Instagram account is nog relatief klein. Met ongeveer 4K volgers, anno 2023, timmert hij op dit platform langzaam aan de weg. Door de Bitkoning op insta te volgen krijg je inzicht in waar Mike Hoogland zich in het dagelijks leven mee bezig houdt.

Bitkoning Masterclass

De uitgebreide Masterclass van de Bitkoning is een leerprogramma van in totaal wel meer dan 50 uur! Na het bestuderen van cursussen van vele verschillende aanbieders hebben wij nog nooit meegemaakt dat een cursus wel langer dan 50 uur duurt.

De Bitkoning is van mening dat je een vak niet binnen een paar uur kunt leren. Vandaar dat zij zich willen onderscheiden door een volledige cursus aan te bieden waarvan alleen de daytrading module al meer dan 15 uur duurt.

In de masterclass leer je onder andere:

  • Scalpen
  • Swing- & Daytraden
  • Positietraden
  • Technische & Fundamentele analyses maken
  • NFT trading

Cursus inhoud

De precieze inhoud van de Bitkoning cursus kun je vinden op de website. Hieronder nemen we de specifieke onderwerpen met je door wat betreft de eerste module van de 3:

  • Introductie (2+ uur): De intro gaat in op de mindset van een trader en welke type traders er allemaal zijn.
  • Trading plan (+-2 uur): Dit onderdeel gaat jou helpen om jezelf beter te leren kennen en om gedisciplineerd te werk te gaan.
  • Technische Analyse (+- 5 uur): Je gaat hier dieper in op technische indicatoren die je gaan helpen om een betere trader te worden. Denk hierbij aan support & resistance levels, prijsactie, fibonacci, fake outs’s, Wickfills & Gaps en nog veel meer.
  • Fundamentele Analyse (+- 1 uur): Leer over de methodes van FA en leer de belangrijke begrippen kennen die hierbij horen.
  • Traden (+-5 uur): In deze module ga je met trading strategieën aan de slag en leer je een trade plan opstellen.

Bitkoning Masterclass kosten

De prijzen van de Bitkoning masterclass vind je hieronder. Je bent het voordeligst uit als je de cursus in één betaling van €1000 aanschaft, maar je kunt ook in termijnen betalen. Er is geen kortingscode beschikbaar voor de cursussen.

bitkoning kosten