Je vermogen voor je laten werken? Zo doe je het!

crypto beleggen

Het beleggen in cryptocurrencies is anno 2022 populairder dan ooit. Dit komt enerzijds doordat beleggen ook ontzettend populair is. Anderzijds is dit ook toe te wijzen aan het feit dat steeds meer mensen de daadwerkelijke meerwaarde van cryptocurrencies en de blockchain technologie beginnen in te zien. Toch zal het investeren in cryptocurrencies voor veel mensen nog te spannend zijn. Het zijn met name de volatiele markten die de particuliere beleggers afschrikken. Zo kan de koers van een willekeurige cryptocurrency op een dag zomaar 20% stijgen, of dalen! Het is echter zonde om deze potentiële rendementen te laten liggen. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je relatief veilig kunt instappen in de markt van cryptocurrencies.

Beheerd beleggen

Je kunt op een relatief veilige manier beleggen in cryptocurrencies door gebruik te maken van een beheerd beleggen platform. Yieldt is hier een mooi voorbeeld van. Je kunt geld storten op je account binnen dit bedrijf en het bedrijf belegt vervolgens jouw vermogen in diverse cryptocurrencies. Dit is veiliger omdat in dit geval Yieldt meer verstand heeft van de markten en goede koop-en verkoopmomenten in een vroeg stadium kan signaleren. De kans dat de beheerd beleggers het bij het rechte eind hebben is dan ook een stuk groter dan wanneer je dit zelf belegd. We raden beginnende beleggers in de cryptocurrencies dan ook aan om te beginnen met deze vorm van beleggen. De kans dat je een hoop geld kwijtraakt is in dit geval namelijk geminimaliseerd!

Yieldt crypto

Rente op stablecoins

Stablecoins zijn uniek binnen de wereld van cryptocurrencies omdat deze een directe verbinding hebben met ‘normale’ valuta’s. Zo is de cryptocurrency USDC altijd één dollar waard en de cryptocurrency EURX altijd één euro. De waarde van deze online vormen van de standaard valuta worden gegarandeerd doordat er voor iedere stablecoin die er in omloop is ook één euro of dollar op de balans staat van het bedrijf dat de stablecoin heeft uitgegeven. Je cryptocurrency blijft dus altijd één euro of één dollar waard. Het voordeel van de wereld van cryptocurrencies is dat je bij decentrale banken wel rente krijgt. Wil je je dus geen zorgen maken om de volatiele markt van cryptocurrencies, maar wel rente krijgen over bijvoorbeeld jouw euro’s? Bekijk dan eens de mogelijkheden rondom rente op stablecoins!

Je kunt bijvoorbeeld stable coins staken tegen hoge rente percentages. NEXO is een platform waar je cryptocurrency op kunt staken tegen hoge tarieven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top