Bitcoin

Wat is Bitcoin, wat is een Bitcoin cursus en wie biedt deze (gratis) aan? Lees het in dit artikel.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale munteenheid dat in 2009 werd uitgevonden met als doel om een nieuw elektronisch geldsysteem te creëren zonder server of centrale autoriteit. Deze bestaat alleen op de blockchain, er zijn dus geen biljetten van of fysieke Bitcoin munten. De Bitcoin is gedecentraliseerd, dit betekent dat er geen overheid, instelling (zoals een bank) of andere autoriteit is die het gebruik en transacties controleert. Dit maakt het dat eigenaren anoniem zijn. Bitcoins worden niet zomaar uitgegeven maar worden “gemined” door krachtige computers die in verbinding staan met de blockchain.

Wat is de waarde van Bitcoin?

De waarde van Bitcoin is nog altijd erg volatiel. Zo fluctueerde de prijs van Bitcoin in de afgelopen 12 maanden tussen de €18.000 en €65.000. Dit maakt het dat Bitcoin (BTC) in de praktijk nog maar weinig wordt gebruikt in ons huidige betaalsysteem. Daarentegen is het wel een heel interessante valuta om in te handelen. Als jij de munt goedkoop in kunt kopen en tegen een hoge prijs kunt verkopen, dan kun je er veel mee verdienen.

Hoe koop je Bitcoin?

Om Bitcoin te kopen heb je een Bitcoin wallet nodig. Tot een aantal jaar geleden was dit erg complex, omdat je je eigen private keys moest bewaren om bij je wallet te komen. Al verloor je deze dan was je al je cryptocurrency kwijt. Tegenwoordig zijn er exchanges die het kopen en verkopen van bitcoin en andere cryptocurrency vergemakkelijken. Zij bewaren ook de private keys voor je. De meest populaire crypto exchange voor het verhandelen van BTC en Altcoins in Nederland is Bitvavo. Ook zijn er van oorsprong aandelen gerelateerde brokers die nu ook cryptocurrency aanbieden op hun platform. eToro is hier een voorbeeld van.

Hoe kun je geld verdienen met Bitcoin?

Zoals al eerder werd aangegeven in dit artikel fluctueert de Bitcoin prijs erg. Door het op het juiste moment te verhandelen kun je veel verdienen. Het lijkt erg simpel, je koopt Bitcoins tegen een lage prijs en verkoopt het vervolgens tegen een hogere prijs. Maar natuurlijk gaat het niet zo makkelijk als sommige crypto influencers claimen, er zijn namelijk vele factoren die de prijs van BTC beïnvloeden. Zo is het altijd goed om de fundamentele analyse in de gaten te houden en zijn technische factoren van belang om op korte termijn uitbraken te ontdekken. Technische analyse wordt door de meeste beleggers gedaan aan de hand van de Trading View software. Het ontdekken van uitbraken door technische analyse is echter erg lastig en zo zijn er vele Bitcoin cursussen ontwikkeld door crypto experts die je kneepjes van het vak leren.

Wat leer je in een Bitcoin cursus?

Doordat met het verhandelen van Bitcoin erg veel geld verdient kan worden, maar het lastig kan zijn om koop- en verkoopmomenten te bepalen, zijn er door een aantal “crypto experts” bitcoin cursussen ontwikkeld. Zo heeft bijvoorbeeld Madelon Vos een Bitcoin cursus ontwikkeld die zich erg richt op beginners. In Bitcoin Basics, leert ze je precies wat Bitcoin is en hoe de Blockchain werkt. Ook legt ze uit hoe je Bitcoin veilig koopt en opslaat. In andere Bitcoin cursussen wordt bijvoorbeeld meer ingegaan op je mindset en leer je om te gaan met emoties die spelen tijdens het handelen in Bitcoin. Daarnaast is risicomanagement en strategie altijd een onderdeel om je verliezen te minimaliseren. Tot slot zijn er ook bitcoin cursussen die ingaan op technische analyse (TA). Hier leer je wat trendlijnen en candlesticks zijn en leer je op welke indicatoren je moet letten.

Welke gratis Bitcoin cursussen zijn er?

De 2 meest populaire Bitcoin cursussen zijn de gratis Bitcoin basics cursus van Madelon Vos en de gratis Bitcoin training van AllesOverCrypto. Ook kun je bij Bitcoinlessen een gratis introductie les volgen. Tot slot biedt eToro een heuze een trading school aan waar je met een gratis demo account kunt starten met handelen. Voor een volledig overzicht van alle gratis bitcoin en crypto cursussen verwijzen we je door naar onze gratis cursussen pagina. Veel handelsplezier gewenst en onthoud: het handelen in financiële producten brengt risico’s met zich mee.

Scroll naar boven