DoopieCash

Wie is DoopieCash en hoe dragen zij bij aan de wereld van crypto?

Wie zitten er achter DoopieCash?

DoopieCash is opgericht in 2017 door Chris Janssens en Berry Vrolijk. Sindsdien is het team van DoopieCash gegroeid naar 7+ personen. Naast Chris en Berry zie je Vincent Timmer en Mike van Emmerik vaak terug op Instagram en in de YouTube video’s. De rest van het team werkt achter de schermen hard mee aan het succes van DoopieCash.

Inmiddels is DoopieCash uitgegroeid tot de grootste crypto community van Nederland & België. DoopieCash heeft als doel om jou de vaardigheden aan te leren ten behoeve van financiële vrijheid. Ook al heeft DoopieCash video’s over bitcoin tot commodities en van futures tot reguliere aandelen ligt de focus toch echt op het goed leren daytraden van crypto.

Wil je ook leren swingtraden of daytraden met crypto? Dan is DoopieCash volgens ons de beste keuze.

Dit komt omdat de mannen van DoopieCash het traden behandelen alsof het een vak is. DoopieCash gaat veel dieper in op de materie van het traden dan andere crypto cursus aanbieders. Iedereen kan volgens hen namelijk traden, maar winstgevend traden kunnen er maar weinig.

Ongeacht je achtergrond, opleidingsniveau of startkapitaal wil DoopieCash je met hun leerprogramma écht leren traden. Zodat jij niet bij de 90% van alle traders hoort die verlies maakt en afhaakt!

Hoe is DoopieCash ontstaan?

Eind 2015 sprak Chris Berry aan over het feit dat de cryptomarkt een hele interessante markt is om geld in te verdienen. In die tijd waren Chris en Berry al samen bezig met het gamen en streamen. Chris was bovendien een fanatiek trader van aandelen en Forex. Berry wist echter nog weinig van het traden. Berry ging bij Chris in de leer en na een tijdje begon ook Berry veel geld te verdienen met het verhandelen van crypto.

In 2016 kwamen ze vervolgens op het idee mensen te informeren over crypto en te behoeden voor het maken van verkeerde beslissingen. In die tijd was er namelijk veel onjuiste informatie te vinden over crypto. Bovendien waren er veel cryptocowboys actief die, zonder enige kennis van traden, claimden mensen snel rijk te maken door middel van crypto.

Berry en Chris begonnen samen met het maken van informatieve YouTube video’s over crypto en in 2017 schreven ze zich officieel in bij de KVK onder de naam DoopieCash. Door het geven van waardevolle informatie op het gebied van crypto traden is er een DoopieCash community ontstaan die nog altijd groeit. Bovendien zijn ze hun kennis gaan bundelen in betaalbare crypto trading cursussen.

Waar komt de naam DoopieCash vandaan?

Voordat Chris samen met Berry DoopieCash begon was Chris naast een fanatieke trader ook een fanatieke gamer. Chris stond online bekend onder de gamerstag ‘Doopie’. Bij het bedenken van een bedrijfsnaam wilden ze de naam Doopie dus graag erbij betrekken. Uiteindelijk kozen Berry en Chris ervoor om ‘Cash’ achter de naam te plakken omdat dit beter zou passen bij de content die ze zouden gaan maken.

DoopieCash op YouTube

Door het dagelijks uploaden van waardevolle video’s op het gebied van crypto en investeren is DoopieCash uiteindelijk gegroeid tot het allergrootste Nederlandstalige YouTube kanaal op het gebied van cryptocurrency. YouTube heeft in de afgelopen jaren voor de groei van de DoopieCash community gezorgd. Inmiddels is het YouTube kanaal gegroeid tot meer dan 117.000 abonnees!

Op het YouTube kanaal van DoopieCash vind je meer dan 2000 video’s over traden, beleggen en investeren. Denk hierbij vooral aan crypto tutorials en marktupdates. Echter nodigen ze ook weleens gasten uit in hun studio om te praten over uiteenlopende onderwerpen. In 2023 hebben ze ervoor gekozen om de lifestyle video’s te plaatsen op een nieuw YouTube account genaamd @GwoonDoopie. Dit kanaal heeft inmiddels 10K+ abonnees anno 2024.

DoopieCash op Social Media

Twitter

Het twitteraccount van DoopieCash is Engelstalig. DoopieCash tweet hier voornamelijk over prijsupdates van populaire cryptocurrency en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Bovendien kun je hier motiverende teksten en grappige memes vinden. Momenteel hebben ze meer dan 46K volgers op twitter.

Facebook

De nadruk ligt bij DoopieCash niet op Facebook. De Facebookpagina gebruikt DoopieCash alleen voor het delen van de YouTube video’s. Verder vind je hier weinig nieuwe informatie. Je kunt beter het Instagram account van DoopieCash volgen voor leuke updates.

Instagram

Het Instagramaccount van DoopieCash is een aanrader om te volgen. In het Instagram verhaal kijk je mee achter de schermen bij DoopieCash. Ze delen hier ook beelden van unieke events die ze bijwonen. Zo zijn Berry en Chris bijvoorbeeld vaak bij F1 races te vinden in binnen- en buitenland. Echter ligt de nadruk van dit account op het geven van crypto trading tips. Regelmatig zie je hier Vincent Timmer voorbijkomen met een korte update over hoe de koers er op dat moment bij ligt. Het aantal volgers ligt anno 2024 boven de 40K.

Community & Discord

Mede dankzij het succesvolle YouTube kanaal, is de DoopieCash community in de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze community heeft zich verzamelt in de DoopieCash Discord. Hier kun je gratis lid van worden. De Discord is een plek waar community leden met elkaar discussiëren over crypto en andere beleggingen.

Binnen de community is er een Platinum club actief. Platinum leden komen in een afgesloten sectie binnen Discord waar ze toegang krijgen tot alle premium chatkanalen. In deze kanalen ervaren de Platinum leden meer persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Doopiecash. Het is een goede aanvulling op de cursussen omdat jij hier live en in de praktijk kan meetraden met DoopieCash. Je krijgt namelijk ook feedback op jouw technische analyses als je dit gewenst vindt.

DoopieCash cursussen

DoopieCash heeft 2 crypto trading cursussen ontwikkeld. Een is gericht op daytraden & scalpen en de ander leert jou te swingtraden.

In de daytading & scalpen cursus leer jij het unieke APA systeem dat DoopieCash zelf heeft ontwikkeld. Je leert wat backtests zijn en hoe je hierop kunt traden. Bovendien leer te traden op de lagere timeframes (onder de 15 minuten), ook wel scalpen genoemd. Wij hebben deze cursus zelf gevolgd en hebben hier een Daytraden & Scalpen review over geschreven. Hier kun je onze mening lezen en geven wij je meer inzicht over wat de cursus precies inhoudt.

Liever traden op timeframes boven de 15 minuten? Daar gaat het swingtraden leerprogramma over. Ook deze hebben wij gevolgd en een swingtraden review over geschreven. Neem deze vooral even door voordat je de cursus daadwerkelijk aanschaft. Zo weet je wat je kunt verwachten!

Een leuke bijkomstigheid is dat je bij aanschaf van een cursus direct toegang krijgt tot het bijbehorende exclusieve discord kanaal. Hier worden dagelijks set ups en strategieën besproken door de traders die de cursussen hebben gevolgd.

Doopiecash daytraden cursus scalpen

Traden doe je zo!

Wil jij leren traden met persoonlijke begeleiding via een groepstraject? Dan is het DoopieCash Traden doe je zo! leertraject misschien iets voor jou. In 4 online sessies leer jij zowel te swingtraden als te daytraden en scalpen. De trading coach van ‘Traden doe je zo!’ is Vincent Timmer. Na de 4 sessies wordt je uitgenodigd door DoopieCash om het leertraject met een borrel af te sluiten op locatie. Hier zullen, naast Vincent, ook Berry, Mike en Chris bij aanwezig zijn.

DoopieCash calculator

Op de website van DoopieCash kom je verschillende gratis calculators tegen die jou kunnen helpen bij het traden.

Een handige trading tool is de DoopieCash positie calculator. Hiermee bereken je onder andere het risk reward ratio en kun je dus bepalen hoeveel risico je loopt op je account. Zelf zul je het instapbedrag, je instap- & verkoopprijs en het percentage risico dat je wilt lopen moeten bepalen. De calculator doet de rest. Daarna kun je zien hoeveel je mag traden en of je een hefboom daarvoor moet inzetten of niet. 

DoopieCash heeft twee calculatoren. Eentje puur en alleen voor de Bitcoin, genaamd de Bitcoin positie calculator. De andere is voor de altcoins en wordt ook wel de Altcoin positie calculator genoemd.

Daarnaast biedt DoopieCash nog gratis twee excel sheets aan waarmee je jouw doelen bijhoudt en waarmee je jouw eigen netto waarde kunt berekenen.

Op welke exchanges handelt DoopieCash?

De mannen van DoopieCash gebruiken slechts 2 exchanges. Voor het spot traden raden zij Bitvavo aan. Dit is een Nederlandstalige exchange waarbij je gemakkelijk en veilig via iDeal euro’s kunt storten en gemakkelijk cryptocurrency kunt verhandelen.
→ Check hier hoe je de Bitvavo welkomstbonus claimt. 

Bitvavo is volgens DoopieCash niet het beste daytrading crypto platform. Hiervoor gebruiken zij een internationale crypto exchange genaamd Bybit. Bij Bybit zijn de transactiekosten een stuk lager en hier kun je geavanceerde orders plaatsen. Je kunt hier bijvoorbeeld Margin leverage traden via het innemen van short positie met een hefboom van max (1:10). Let op dit brengt wel extra risico’s met zich mee! Bybit is alleen geschikt voor serieuze crypto traders.
→ Check hier hoe je de Bybit welkomstbonus claimt. 

DoopieCash kortingscode

DoopieCash geeft niet zomaar korting maar check vooral eerst deze –> DOOPIECASH Gratis pagina.

Vaak krijgen wij berichten of er een kortingscode beschikbaar is voor de crypto trading cursussen. We kunnen je melden dat DoopieCash nooit kortingscodes weg geeft voor hun cursussen. De prijs staat vast op €299 voor de swingtraden cursus en €349 voor de daytrading cursus. Deze prijzen zijn erg schappelijk als je dit vergelijkt met andere cursussen van sommige andere crypto cursus aanbieders. $$$!

Scroll naar boven