Nesami

Wat is Nesami, wie is Wiebe Koehoorn en hoe zien zijn cursussen eruit?

Wat is Nesami?

Nesami is de naam van het bedrijf van Wiebe Koehoorn. Wiebe leert je met Nesami hoe je financieel onafhankelijk kunt worden met beleggen. Dit doet hij sinds 2020 door middel van een Engelstalig en Nederlandstalig YouTube kanaal. Het Engelse kanaal heeft al 10.000+ abonnees, maar de focus ligt nu op de groei van het Nederlandstalige kanaal. De content gaat voornamelijk over het beleggen in aandelen en crypto.

Daarnaast heeft hij twee cursussen ontwikkeld waarmee hij je op weg helpt naar een financieel gezond leven. Bovendien is er een Nesami community actief. Dit is een groep van beleggers die ideeën met elkaar uitwisselt. Na het volgen van een cursus krijg je ook toegang tot de premium kanalen van de Nesami discord.

Wie is Wiebe Koehoorn?

Wiebe Koehoorn is nog niet erg lang actief in aandelen en crypto (2019) maar heeft zich wel in deze 3 jaar hier vol op gefocust. Zo kun je hem bijvoorbeeld kennen als auteur van crypto-insiders.nl

Bovendien heeft hij een lerarenopleiding afgerond wat hem de bevoegdheid geeft om les te geven. Dit zien we terug in het feit dat hij op een begrijpelijke manier uitleg kan geven over complexe onderwerpen zoals cryptocurrency.

Na meer dan 1000+ research, het lezen van veel boeken over beleggen en het volgen van een aantal cursussen wil hij zijn kennis graag overdragen. Als gevolg hiervan heeft hij zijn eigen FUFITA-methode ontwikkeld. Dit staat voor fundamentele, financiële en technische analyse. Meer hierover leer je in zijn cursus.

Nesami cursussen

Waar komt de naam Nesami vandaan?

De naam van het bedrijf van Wiebe Koehoorn is misschien wat ver gezocht, maar het heeft wel degelijk een betekenis. Nesami is namelijk een samenvoeging van de woorden Ne + sa (= hij of zij weet) en Mi (mind) dat uit het Dothraki komt van de serie Game of Thrones. In het Engels vertaald krijg je dan ‘knowledgeable mind’. In het Nederlands vertaalt de boodschap zich dan naar de missie van Wiebe: Jou de kennis geven om financieel onafhankelijk te worden.

Slim beleggen voor Beginners - Review

Het hoofdproduct van Nesami is een programma over beleggen voor beginners. Dit gaat niet zozeer over crypto alleen. Deze cursus is voornamelijk geschikt voor mensen die totaal nog niets weten van investeren. Hierin wordt onder andere besproken waarom beleggen aantrekkelijk is, hoe je van start kunt gaan en wat voor mindset je nodig hebt. Wel gaat deze cursus al diep in hoe je aandelen/cryptocurrency kunt analyseren met fundamentele, financiële en technische analyse. Zo krijgen beginnende beleggers een framework dat ze kunnen gebruiken voor hun beleggingsavontuur. 

De cursus kost zonder onze kortingscode € 397,-. Hieronder gaan we verder in op de inhoud van deze cursus.

Inhoud Slim Beleggen voor Beginners

Wij hebben de Nesami cursus beleggen voor beginners gevolgd en zijn positief verrast hoe Wiebe je in 140 lessen/video’s kan veranderen van dummie naar een verantwoord belegger. Het programma wordt opgedeeld in meerdere categorieën met elk een eigen onderwerp wat zorgt voor een gestructureerde en logische opbouw.

Inleiding

De cursus begint met een inleiding van korte filmpjes waarin Wiebe je uitlegt hoe zijn cursus is opgebouwd en hoe je het meest uit de cursus kunt halen. Ook geeft hij je hier toegang tot de tools die hij zelf gebruikt.

Voordat je begint met beleggen

Hier gaat het voornamelijk over de voor en nadelen van beleggen en risicospreiding. Je krijgt hier ook je eerste tips om verstandiger met geld om te gaan in je dagelijkse leven.

Mindset

Een heel belangrijk onderwerp als het gaat om investeren is je mindset. Vele beleggers laten zich leiden door emoties en maken hierdoor verkeerde beslissingen. De Nesami cursus gaat hier verder in op bepaalde principes die je zult moeten volgen om je emoties de baas te blijven. Je leert hier het voorkomen van stress en om te gaan met gevoelens als FOMO en SOMO.

Waarin kun je beleggen?

Als belegger zul je een keuze moeten maken waarin je wilt beleggen. Er zijn naast aandelen en crypto nog andere opties mogelijk. Wiebe stelt ze je hier aan jou voor en laat zijn voorkeur doorschemeren.

Aandelen kopen en verkopen

Voor het eerst ga je hier in de praktijk aan de slag. Vind uit waar je crypto en aandelen kunt kopen en hoe je verschillende soorten orders plaats.

Fundamentele analyse

Fundamentele analyse is een belangrijk onderdeel van het bepalen van de waarde van een aandeel. In dit onderdeel leer je hoe je een fundamentele analyse uitvoert.

Financiële analyse

De financiële analyse wordt vaak onderschat door mensen maar is zeker niet minder belangrijk. Vanaf hier wordt de stof wat droger en moeilijker te begrijpen. Je maakt kennis met belangrijke maatstaven en ratio’s. Voorbeelden hiervan zijn Market cap en het Earnings-to-sales-ratio. De financiële analyse heeft vooral betrekking op aandelen en niet op cryptocurrency.

Technische analyse

Hier ga je echt de diepte in. Leer te werken met TradingView en ontdek het ideale koop en verkoop moment te bepalen om een aandeel of cryptomunt te kopen.

Crypto

Een klein onderdeel van deze cursus gaat over crypto. Je krijgt hier echter geen uitleg over wat de blockchain is of hoe de bitcoin in elkaar steekt. Wel leer je de basis van layer 0, 1, 2 en 3 het lightning network, Oracles en NFT’s. De link wordt hier gelegd met gerelateerde cryptomunten als Cosmos, Polkadot en Chainlink.

Strategieën

Leer over de verschillende strategieën om te investeren en bepaal je eigen strategie!

Extra

In deze categorie worden verschillende aparte onderwerpen besproken. Voorbeelden hiervan zijn vermogensbelasting, Bitcoin CME en stock splits.

Live Analyses en Masterclasses

Interessante en de wat langere Nesami crypto video’s worden in dit onderdeel onder elkaar gezet. Wiebe gaat hier vooral dieper in op individuele crypto’s en ecosystemen. Voorbeelden hiervan zijn Avalanche, Dotsama, Kusama en parachains.

Wat nu?

Krijg concreet advies hoe je verder zult moeten gaan na het volgen van deze cursus!

Module Technische Analyse

De Nesami Module Technische analyse richt zich op de wat ervaren beleggers die willen leren traden. In deze cursus leer je grafieken te analyseren om te kunnen voorspellen wanneer de prijs van een asset omhoog of omlaag gaat.

Na de cursus weet jij bijvoorbeeld precies hoe je de RSI, MACD en Bullish/Bearish divergence kunt gebruiken bij het analyseren van de grafiek om uiteindelijk het ideale koop of verkoopmoment te bepalen!

De cursus kost zonder onze kortingscode €147,-. 

Scroll naar boven